Stimate antreprenor/director,

Dacă reprezentați o societate comercială plătitoare de impozit pe profit, puteți face o sponsorizare care se scade din impozitul de plată. Deci, nu vă costă nimic și, în plus, veți avea mulțumirea că o parte din plus-valoarea creată este valorificată de comunitate.

Sumele aferente sponsorizărilor se scad din impozitul pe profit datorat la nivelul valorii minime dintre următoarele: 0,75% din cifra de afaceri, respectiv 20% din impozitul pe profitul anual datorat.

Sponsorizare „retroactivă”: Conform Ordinului nr. 1679/2022 al președintelui ANAF, dacă în anul încheiat nu ați făcut sponsorizări deductibile sau prin sponsorizările efectuate nu ați atins plafonul maxim stabilit prin lege (20% din impozitul pe profit dar nu mai mult de 0,75% din cifra de afaceri) aveți posibilitatea de a depune, până la data de 25 iunie a.c., la ANAF, Declarația 177, prin care solicitați ca diferența de sponsorizare până la plafonul maxim, rămasă nealocată, să fie redirecționată către ASOCIAȚIA DARUL SUNETULUI.

În ambele cazuri precizate mai sus, procedeul este simplu și necesită semnarea unui contract de sponsorizare între societatea comercială și organizația noastră, precizându-se suma exactă.

Iată cine sunt sponsorii noștri cei mai importanți.