V-ați întrebat vreodată cum sunt create noi caracteristici și funcționalități ale implantului cohlear? Oare cercetătorii și inginerii se adună în fiecare luni dimineață și fac un „brainstorming” după care lucrează împreună toată săptămâna? Cum se transformă conceptul în produs sau într-o caracteristică tangibilă? Și cum ne asigurăm că noua idee funcționează și oferă siguranță în utilizare?

Spre deosebire de aparatele auditive tipice, implanturile cohleare sunt dispozitive medicale complexe, care funcționează diferit, necesitând un dispozitiv extern și un implant plasat prin metode chirurgicale. Dezvoltarea și apoi obținerea aprobărilor necesare în procesul de reglementare pentru un implant cohlear inovator sau o nouă caracteristică a sa nu sunt procese rapide; ele pot dura mulți ani. Aceste procese, măsurate și apoi atent monitorizate, asigură, de asemenea, că numai cele mai bune și mai sigure dispozitive sunt disponibile pentru pacienții eligibili.

Tojo Meier, Manager de produs pentru implanturi auditive la producătorul american Advanced Bionics, ne ghidează prin pașii pe care noua tehnologie a IC trebuie să îi parcurgă, de la idee până la punerea în piață a produsului final.

„Povestea” completă o puteți citi pe blogul AB, CONEXIUNI.

NB: Darul Sunetului este o organizație de pacienți, nepartizană în ce privește producătorii sau distribuitorii de soluții auditive. Aceste articole nu sunt remunerate și nu constituie reclamă.

Categories: BLOG

0 Comments

Spune ceva...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.