Faceți cunoștință cu Danielle, o tânără femeie surdă, profesoară de artă din Carolina de Nord. Danielle purta un implant cohlear Advanced Bionics C1 din 1996, de când avea șase ani, și era considerată un „veteran” al implantului, în ciuda vârstei ei.

„În 2021, dispozitivul meu dădea semne că se va defecta. […] Pe parcursul anului următor, a devenit evident că trebuie să programez operația (de înlocuire a implantului), ca să nu mă confrunt cu defectarea mai târziu, ceea ce m-ar fi făcut să nu mai pot lucra sau trăi din plin. În plus, aveam 31 de ani. Voiam să mă operez mai devreme, astfel încât creierul meu să fie în continuare suficient de tânăr pentru a se adapta cu ușurință la schimbarea semnificativă a tehnologiei de la C1 la nou dispozitiv.

Să știu că s-ar putea să nu aud niciodată la fel de bine a fost înfricoșător, dar nu prea aveam de ales. Era un risc pe care trebuia să mi-l asum.”

În octombrie 2022, Danielle a suferit o nouă intervenție chirurgicală, pentru a-i fi implantat un dispozitiv avansat, HiRes Ultra 3D cu procesor de sunet Marvel CI.

„Mi-aș dori să pot spune că nivelul meu „normal” de auz a revenit rapid, dar nu a fost așa. A fost nevoie de cinci până la șase luni pentru ca sunetele să fie din nou „normal” sau chiar plăcute. […] Dar, vă spun, e din ce în ce mai bine. Durează ceva timp, trebuie să ai răbdare și ai dificultăți la început. Dar este foarte posibil să auzi chiar mai bine. Cred că intru în sfârșit în etapa „mai bine decât înainte”, la un an după operație.”

Povestea completă a lui Danielle poate fi citită pe blogul Advanced Bionics, CONNECTIONS. Vizitați blogul în mod regulat pentru a găsi relatări cu impact de la experți, pacienți sau de la părinții copiilor cu IC. Cu toții ne împărtășesc călătoria lor pe drumul auzului – și puteți găsi și alte
articole utile despre pierderea auzului și tehnologia implantului cohlear.

NB: Darul Sunetului este o organizație de pacienți, nepartizană în ce privește producătorii sau distribuitorii de soluții auditive. Aceste articole nu sunt remunerate și nu constituie reclamă.


0 Comments

Spune ceva...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.