25 februarie este Ziua Internațională a Implantului Cohlear, aleasă pentru a comemora intervenția chirurgicală revoluționară efectuată în această zi a anului 1957, intervenție care a deschis calea pentru dezvoltarea tehnologiei implantului cohlear. Astfel, aniversăm forța de transformare în bine a tehnologiei pentru generosul scop al îmbunătățirii vieții.

Într-adevăr, implanturile cohleare au un potențial uriaș de a deschide persoanelor cu pierdere de auz calea către o lume anterior inaccesibilă. Însă, pe lângă tehnologie, cei peste 1 milion de purtători ai acestui dispozitiv știu că este esențial să abordăm și alte aspecte cheie: conștientizarea problemei de sănătate publică, obstacolele în calea accesului la tehnologie, necesitatea reabilitării și recuperării și întreținerea implantului pe tot parcursul vieții.

Conștientizare. Prea puțini pacienți cu hipoacuzie cunosc, încă, beneficiile implantului cohlear și faptul că pot fi eligibili pentru această tehnologie care le-ar schimba viața. În calitate de susținători, de părinți, noi ne străduim să difuzăm informații corecte și complete pentru ca pacienții, dar și publicul larg, să fie informați cu privire la opțiunile lor pentru îmbunătățirea auzului.

Acces. Accesul la implanturile cohleare ar trebui să fie, în mod ideal, unul universal și echitabil pentru toți pacienții. Este imperativă eliminarea piedicilor în calea accesului, pentru ca fiecare candidat eligibil să poată beneficia de această tehnologie.

Reabilitare. Reabilitarea prin terapie și sprijinul continuu sunt componente vitale ale soluției pe care implantul cohlear o propune la problema hipoacuziei severe și profunde. Pacienții cu implant au nevoie de reglaje regulate și de terapie de recuperare auditiv-verbală pentru a beneficia la maxim de dispozitivele pe care le poartă. Pledăm pentru servicii complete, pentru o restabilire cât mai aproape de normal a funcțiilor auditive.

Întreținere și upgrade. Tehnologia evoluează rapid, iar tehnologia implantului cohlear nu face excepție. Pentru a asigura rezultate optime, este esențial ca utilizatorii de implant cohlear să aibă acces în timp util la aceste progrese. Mentenanța dispozitivelor ar trebui să fie prioritară, cu evaluări și upgrade-uri regulate.

Să nu uităm că implantul cohlear reprezintă o investiție nu doar în recuperarea auzului, ci în calitatea vieții indivizilor în general. Așadar, investind în implantul cohlear, societatea investește în sănătatea publică.

Drept pentru care ne luăm, în fiecare an, de Ziua Internațională a Implantului Cohlear, acest angajament, nu doar pentru auz, ci pentru un auz cât mai bun.


0 Comments

Spune ceva...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.