Una dintre cele mai dificile decizii pe care le poate lua o persoană hipoacuzică este, probabil, aceea referitoare la implantul cohlear. Sunt multe întrebări, sunt multe ocazii de a cântări și reflecta în legătură cu drumul de urmat. Mulțumită unei rețele mondiale de voluntari, oricine poate acum să aleagă unul din cei peste 100 de mentori Hearpeers, cu care să discute și căruia să-i adreseze întrebări despre stilul de viață pe care îl presupune purtarea unui asemenea dispozitiv.

Hearpeers este un program de mentorat susținut de producătorul de soluții auditive MED-EL și cuprinde participanți voluntari din 20 de țări.

Olga, mentor Hearpeers din Germania, explică de ce a devenit mentor, după ce a decis ca fiica sa să beneficieze de un implant:

„Vreau să-i ajut pe părinții ai căror copii suferă de deficiențe de auz deoarece diagnosticul le poate crea un șoc; vor avea multe temeri cu privire la viitorul copilului lor – și noi știm cum se simt ei! Scopul meu este să-mi împărtășesc experiența, să le dau încredere părinților, să le calmez temerile și să arăt cât de bine se poate dezvolta un copil dacă are parte de un implant auditiv și dacă i se acordă susținerea necesară.”

Numărul mentorilor Hearpeers crește lunar, cei mai recenți voluntari fiind din Brazilia, Nigeria, Italia, Slovacia, Cehia și Slovenia, care s-au alăturat anul acesta. Puteți discuta cu cineva care poartă un implant sau al cărui copil se confruntă cu deficiențe de auz, așa cum este cazul Olgăi. Mentorii vor vorbi cu voi despre provocările prin care au trecut, vă vor oferi sfaturi și, desigur, vor răspunde fiecărei întrebări pe care o aveți și pe care nu vreți să o adresați audiologului sau chirurgului.

Accesați pagina web Hearpeers pentru a intra, gratuit, în legătură cu un mentor.

NB: Darul Sunetului este o organizație de pacienți, nepartizană în ce privește producătorii sau distribuitorii de soluții auditive. Aceste articole nu sunt remunerate și nu constituie reclamă.

Categories: BLOG

0 Comments

Spune ceva...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.