Orice părinte al unui copil mic care folosește tehnologia ajutătoare a implantului cohlear – precum Roxi, mama lui Christian, în vârstă de șase ani – știe că protejarea în siguranță a dispozitivului este o sarcină permanentă. Roxi a învățat multe lecții de-a lungul timpului alături de Christian, despre cum să-l ajute să-și mențină dispozitivul la locul lui.

„Pentru dispozitivul tip N8 de la Cochlear™, am folosit modelul cu clemă în spatele urechii, însă lui Christian îi place să aibă urechile cât mai libere, așa că acum încercăm să folosim componenta de mulaj care se introduce în ureche”, spune Roxi.

Adaptorul Cochlear™ Earmould (Mulaj pentru ureche) permite anexarea unui mulaj personalizat pentru ureche procesorului auditiv tip Cochlear™ Nucleus 8. Poate fi o opțiune de susținere utilă pentru copii sau pentru cei cărora le este confortabil să folosească un mulaj pentru ureche, cum ar fi foștii utilizatori de aparate auditive. (Pentru mai multe detalii, citiți mai jos.)

Susținerea dispozitivului are și alte beneficii importante (1-3); s-a demonstrat că utilizarea îndelungată a dispozitivului poate îmbunătăți performanțele auditive, așadar susținerea dispozitivului este importantă pentru realizarea acestui obiectiv. Aveți posibilitatea să monitorizați timpul de vorbire folosind „Hearing Tracker” (Monitor de activitate auditivă), o funcție a aplicației Cochlear Nucleus Smart App.

„Mă asigur și de faptul că face îndeajuns de multe pauze și îi reamintesc că creierul lui are nevoie de timp pentru a se învăța cu procesorul auditiv – iar asta se poate întâmpla doar dacă poartă aparatul constant și exersează cu atenție ascultarea.”

Cochlear pune la dispoziție o gamă largă de opțiuni de susținere pentru a ajuta la menținerea în siguranță a procesorului auditiv pe capul copilului, în special în timpul activităților fizice și a practicării sporturilor.

Pentru detalii privind opțiunile de susținere pentru cele mai recente procesoare auditive Cochlear, accesați acest link.


1.Easwar V, Sanfilippo J, Papsin B, Gordon K. Impact of consistency in daily device use on speech perception abilities in children with cochlear implants: datalogging evidence. Journal of the American Academy of Audiology. 2018 Oct;29(09):835-46.
2.Wiseman KB, Warner-Czyz AD, Kwon S, Fiorentino K, Sweeney M. Relationships between daily device use and early communication outcomes in young children with cochlear implants. Ear and Hearing. 2021 Jul 1;42(4):1042-53.
3.Gagnon EB, Eskridge H, Brown KD, Park LR. The impact of cumulative cochlear implant wear time on spoken language outcomes at age 3 years. Journal of Speech, Language, and Hearing Research. 2021 Apr 14;64(4):1369-75.

NB: Darul Sunetului este o organizație de pacienți, nepartizană în ce privește producătorii sau distribuitorii de soluții auditive. Aceste articole nu sunt remunerate și nu constituie reclamă.

Categories: BLOG

0 Comments

Spune ceva...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.