Membri ai Orchestrei Filarmonicii din Viena și violonistul Yury Revich au fost printre „vedetele” unui concert special susținut la Viena în toamna anului trecut. Dar adevăratele „vedete” au fost șapte utilizatori de implant auditiv (cohlear și de ureche medie) care au concertat împreună cu acești artiști renumiți și au uimit publicul care a aflat de ce este capabilă tehnologia IC nu doar atunci când vine vorba de ascultat, ci și de interpretat muzică.

În fapt, concertul a fost un fel de „mare finală” a festivalului Sound Sensation, organizat și sponsorizat de producătorul austriac de soluții auditive MED-EL. Sound Sensation a reunit interpreți purtători de IC, pe apropiații acestora și specialiști ORL într-o serie de ateliere interactive și evenimente legate de muzică.

Despre această „gală” mai multe pe blogul MED-EL și în înregistrarea video integral de mai jos.

Russell Tyler, oboist profesionist într-o orchestră portugheză și utilizator de IC. „A cânta la Mozart cu membrii Orchestrei Filarmonicii din Viena a fost un vis devenit realitate”, își amintește el. (Foto Med-el)

NOTĂ: Darul Sunetului este o organizație de pacienți și nu reprezintă în niciun fel interesele producătorilor sau comercianților de soluții auditive.


0 Comments

Spune ceva...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.