Tehnologia auditivă, cum ar fi protezele auditive și implanturile cohleare, ne ajută să auzim sau să auzim mai bine, dar singură, tehnologia nu este suficientă. Există o concepție greșită conform căreia purtarea aparatelor auditive sau a implanturilor cohleare este la fel ca purtarea ochelarilor: pune-le și imediat vei auzi clar!

Nu este cazul, însă. Creierul trebuie antrenat să audă mai bine. Cine s-ar gândi să alerge maraton fără antrenament corespunzător? La fel este și cu antrenarea creierului pentru a auzi: pentru a se familiariza cu tehnologia avansată, e nevoie de formarea unor abilități pentru a înțelege noua – sau regăsita – lume, în acest caz, a sunetelor.

La ce ne folosesc abilitățile auditive și antrenarea lor?

Antrenamentul abilităților auditive este procesul de îmbunătățire a capacității de a auzi și înțelege, prin exerciții de ascultare structurate și repetitive. Sunt folosite în special exerciții de ascultare activă care antrenează creierul să interpreteze sunetele și să le traducă în limbaj vorbit.

Valeri Le Beau, Senior Rehab Manager la producătorul american de implanturi Advanced Bionics, a creat un articol foarte interesant cu instrumente, sfaturi și recomandări despre cum vă puteți îmbunătăți abilitățile auditive.

Citiți articolul AICI. Sunt istorisiri foarte interesante în care experți, purtători adulți de IC sau părinți ai copiilor purtători de IC ne împărtășesc despre „călătoria” lor în lumea sunetelor. Merită!

NB: Darul Sunetului este o organizație de pacienți, nepartizană în ce privește producătorii sau distribuitorii de soluții auditive. Aceste articole nu sunt remunerate și nu constituie reclamă.

Categories: BLOG

0 Comments

Spune ceva...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.