Rebecca Alexander este o autoare americană apreciată, neobosită susținătoare a dizabililor, totodată psihoterapeut practicant și atletă – toate acestea, deși este aproape complet surdă și nevăzătoare, din cauza bolii sale: Rebecca suferă de Sindromul Usher.

Și totuși, ea depășește aceste provocări de-a dreptul copleșitoare, printre altele, cu ajutorul implanturilor cohleare. Rebecca a scris pentru blogul Advanced Bionics în ce fel o ajută dispozitivele MARVEL, produse de AB:

„Este greu de explicat în cuvinte experiența de a deveni, progresiv, surd și orb, în afară de faptul că m-a făcut să devin puternic conștientă de cât de prețios este timpul. De asemenea, mi-a permis să recunosc că este crucial să ne concentrăm asupra a ceea ce avem și a ceea ce putem face, în loc de ceea ce nu avem și ce nu putem face. Din acest motiv, n-am amânat decizia implantării, ci am acționat. Știam că, pe măsură ce vederea îmi va slăbi, va trebui să mă bazez mai mult pe celelalte simțuri pentru a-mi menține cariera de psihoterapeut și pentru a mă descurca în mediul meu, zi de zi.”

Citiți povestea completă a Rebeccai pe blogul CONEXIUNI și aflați cât timp și câtă energie a depus ea pentru a reînvăța să audă – și cum beneficiază acum de pe urma implantului cohlear.

NB: Darul Sunetului este o organizație de pacienți, nepartizană în ce privește producătorii sau distribuitorii de soluții auditive. Aceste articole nu sunt remunerate și nu constituie reclamă.


0 Comments

Spune ceva...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.