La aproape 2 ani de la închiderea fizică a școlilor și trecerea la „școala online” (mai întâi în mod ilegal; așa cum am arătat la vremea respectivă, ordinele de ministru au fost emise anterior adoptării prevederilor legale pe care se presupunea că le aplică!) ca măsură de combatere a efectelor pandemiei, autoritățile recunosc efectele dezastruoase ale acestui experiment.

SpotMedia:

„Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu spune că pierderile educaţionale sunt foarte mari din cauza pandemiei de coronavirus şi că se observă o creştere îngrijorătoare a fenomenului de bullying, dar şi o creştere a tentativelor de suicid în rândul adolescenţilor. 

”Pierderile educaţionale sunt foarte mari, sunt foarte greu de recuperat şi pot fi recuperate doar cu perseverenţă, cu răbdare şi, mai cu seamă, cu efortul fiecărui cadru didactic, efortul şi priceperea fiecărui cadru didactic”, a afirmat ministrul.”

Citiți printre rânduri: nu pandemia a provocat pierderi, ci „politicile sanitare” aberante ale autorităților române.

Să ne aducem aminte că prin petiția inițiată de noi și remisă ministerului Educației în vara anului 2020 cu semnăturile a aproape 32.000 de părinți, ca și prin acțiunile ulterioare – o conferință publică și două audiențe la minster – am insistat că exact acestea vor fi efectele și că ele vor fi greu, dacă nu imposibil, de înlăturat.

În special am accentuat că cele mai grave efecte vor fi resimțite de copiii din medii sărace sau de copiii cu dificultăți de învățare sau de socializare.

Ceea ce nu spune dl. ministru, dar noi știm deja, este că beneficiile aduse de închiderea fizică a școlilor au fost zero, elevii fiind practic chinuiți degeaba, supuși unui regim de teroare psihologică și mulți, foarte mulți dintre ei, lipsiți complet de posibilitatea de a învăța, care este un drept constituțional. Astfel a fost redusă dramatic nu doar capacitatea de a preda și acumula informația, ci și cea de a învața și exersa comportamentul și relațiile sociale firești, care este a doua componentă esențială a actului educațional.

Cei vinovați trebuie să plătească. Facem apel la părinții copiilor care au fost afectați în mod evident și demonstrabil de aceste măsuri să deschidă procese în instanțele de judecată contra ministerelor Sănătății și Educației.

Categories: BLOG

0 Comments

Spune ceva...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.