Mediu metrajul „Amprenta Sunetului” (VarCultural, 2021, 38 min) este o invitație la descoperire, empatie și cunoaștere – o producţie ce reflectă chintesența unui proiect dedicat adolescenților și preadolescenților hipoacuzici (purtători de implant cohlear/proteze auditive) din România.

Construcția proiectului are un puternic caracter de unicitate și originalitate atât pe plan național cât și internațional. Timp de 15 săptămâni, 29 de tineri au fost provocați, prin intermediul atelierelor on-line bazate pe arte vizuale (desen, film, fotografie), tehnici de terapie prin joc și dramaterapie, să-și descopere și să-și valorifice resursele interioare, generând viziuni și creații proprii.

Într-o abordare sensibilă şi multidimensională, gândit ca o succesiune de video-poeme, filmul surprinde portretele și prezintă vocile celor 29 de participanți – protagoniștii și creatorii filmului. Prin imaginile pe care le-au surprins, prin emoțiile și experiențele pe care le-au împărtășit, au reușit să dea viață unor povești autentice, unice, puternice și sensibile deopotrivă.

Prin intermediul acestui film inițiatorii își propun să promoveze diversitatea și toleranța, crescând astfel gradul de conștientizare și acceptare a realității acestor tineri. Publicul are ocazia să descopere viziuni și abordări surprinzătoare – realități văzute, auzite și simțite de ei.


0 Comments

Spune ceva...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.