Avem bucuria să vă informăm că inițiativa noastră de strângere de fonduri pentru sprijinirea Grădiniței 65 s-a încheiat cu succes: astăzi, 27 aprilie, Grădinița 65 a recepționat raportul de expertiză pe care l-a solicitat și a putut achita integral factura (deloc ieftin: 18.000 lei!)

Documentul primit azi confirmă ceea ce am bănuit și sperat: că raportul anterior, realizat de Primăria Sectorului 1 și care încadra clădirea în clasa de risc seismic I (RsI), este eronat. Dacă eroarea a fost intenționată sau a fost cauzată doar de nepriceperea expertului Primăriei… rămâne de văzut.

Cităm din raportul actual:

Expertul incadreaza cladirea existenta astfel:

1. Din punct de vedere calitativ (tinand seama de principiile de alcătuire constructivă favorabilă care, conform experienţei cutremurelor trecute, au influenţat favorabil comportarea seismică a cladirii din beton armat si vis-a-vis de amploarea fenomenului de avariere din cauza cutremurului şi/sau a altor acţiuni) cladirea se incadreaza in clasa RsIII,
2. Din punct de vedere cantitativ (prin indicatorul R3-gradul de asigurare structurala seismica care se determina prin calcul cf. P100-3/2019) in clasa RsIII (grad de asigurare seismica R3=0.68).

Raportul va fi expediat mâine către Prefectură și către celelalte instituții abilitate. Conform promisiunilor primite, acest raport final ar urma să deblocheze situația și să permită revenirea copiilor la grădiniță încă de săptămâna viitoare.

Le mulțumim tuturor celor care au donat și ne-au sprijinit. Mulțumiri speciale pentru: societățile Maspex și Enerconstruct Servicii (ambele au sponsorizat cu sume substanțiale); Asociația Cartier Aviației, care a susținut campania noastră de fund raising; o parte dintre consilierii locali de la Primăria Sectorului 1 și alți binefăcători care au făcut, de asemenea, donații.

Sperăm, încă odată, ca această situație foarte nocivă pentru copiii hipoacuzici și pentru toți copiii de la Grădinița 65 să ia sfârșit cât mai curând, astfel încât acești copiii să se poată întoarce la grădiniță și la terapia de care au atâta nevoie.


0 Comments

Spune ceva...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.