Am continuat, cu mijloacele specifice mediului asociativ, activitatea de advocacy pentru redeschiderea unităților de învățământ înschise în mod nejustificat de autorități inepte și fără viziune.

Pe 11 decembrie, am înaintat Curții de Apel București o adresă de tip amicus curiae în sprijinul acțiunii pe rol deschise de OCHR contra Hotărârii nr. 24 a C.M.B.S.U. din 19.10.2020, în mod specific contra art. 1, pct. 6 al Hotărârii, care prevede suspendarea „temporară” a activităților didactice care presupun prezența fizică. Documentul în format pdf.

Azi, 28 decembrie, am solicitat noului-vechiului ministru al Educației, dl. Sorin Cîmpeanu, același lucru ca mai sus: readucerea copiilor în școli și încetarea calamității botezate pompos „școala online”. Scrisoarea în format pdf, și un extras mai jos.

„Copiii cu cerințe educaționale speciale în general întâmpină probleme deosebite, în funcție de gradul de afectare funcțională, în exercitarea dreptului la învățătură în situația dată, fiind adâncită starea de marginalizare a lor, stare pe care atât societatea civilă cât și guvernele din ultimii 20 de ani au făcut eforturi mari de a o depăși. În mediul rural cu precădere acești copii se află, de facto, în stare de abandon școlar de 10 luni.

La aproape un an de la declanșarea pandemiei putem aprecia fără teama de a greși că închiderea școlilor este absolut excesivă în raport cu pericolul pe care se presupune că îl adresează, se răsfrânge negativ asupra procesului de învățământ, conducând la o scădere a abilităților cognitive și a nivelului școlar, împiedică realizarea cerințelor de calitate și eficiență pe care Legea Educației Naționale le solicită imperativ și este previzibil că ele se răsfrâng negativ asupra stării de sănătate a beneficiarilor primari ai procesului educațional – elevii.!

Reamintim demersurile și luările de poziție anterioare, după cum urmează:

Categories: BLOG

1 Comment

Stancu Doina · 18 ianuarie 2021 at 11:30 pm

NUMAI IMPREUNA VOM IZBANDI!

Spune ceva...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.