Elevii cu cerințe educaționale speciale care au absolvit clasa a VIII-a în școlile de masă și în școlile speciale vor avea alocate locuri distincte la licee și școli profesionale, peste numărul de locuri din unitățile respective de învățământ, potrivit unui ordin emis vineri de ministrul Educației, Monica Anisie.

Potrivit Ministerului Educației Naționale, repartizarea candidaților pe locurile distinct alocate se realizează de către Comisia de admitere județeană/a municipiului București.

Elevii cu cerințe educaționale speciale din învățământul special și de masă, care au absolvit clasa a VIII-a, vor putea depune, în perioada 30 iunie – 5 iulie, la Comisia de admitere județeană/Comisia de admitere a municipiului București, cererile de înscriere pentru admiterea pe locurile distinct alocate.

Pe 6 iulie 2020, Comisia de admitere județeană/Comisia de admitere a municipiului București va face repartizarea acestor candidați pe locurile distinct alocate. Totodată, elevii cu cerințe educaționale speciale pot participa la etapa de repartizare computerizată din 10 iulie.

De asemenea, aceștia se pot înscrie la etapa a doua de repartizare pe locurile distinct alocate, în perioada 30 iulie – 3 august 2020.

Elevii cu cerințe educaționale speciale care din anumite motive nu au avut posibilitatea să participe la examen și care totuși doresc să susțină probele în perioada 22 – 26 iunie 2020 se pot înscrie la etapa specială de Evaluare Națională, în conformitate cu prevederile legale. Înscrierea se realizează în baza certificatului de orientare școlară și profesională a elevului. (HotNews.ro)


0 Comments

Spune ceva...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.