Cochlear a publicat recent al 18-lea raport privind fiabilitatea implanturilor cohleare produse de firma australiană, pentru sistemele Cochlear Nucleus începând cu CI22M (lansat în 1985) până la Profile Plus, lansat în 2019.

Raportul continuă să indice:

  • Excelenta fiabilitate a implanturilor: 99,81% din implanturile Nucleus funcționează după 6 ani de la implantare, iar după 15 ani de la implantare, 99,0% dintre implanturi sunt funcționale;
  • Cochlear rămâne lider mondial de piață, cu 414.000 pacienți implantați cu soluțiile sale pentru auz.

În Statele Unite a fost măsurată și fiabilitatea procesoarelor de sunet, prin raportarea lunară între numărul total de procesoare defecte primite în service și numărul total de procesoare comercializate în luna respectivă (FCRR).

Pentru sistemele Cochlear Nucleus,

  • Unitatea de procesare Nucleus 7 a prezentat un FCRR de 0,3%;
  • Procesorul Kanso are un FCRR mediu de 0,4%;
  • Defectele din cauza pătrunderii de apă/umidității sunt 0,0% pentru ambele procesoare.

Detalii despre toate măsurătorile efectuate, metodologie și standarde pe website-ul Cochlear AG.

P.S. Deși experiența personală este irelevantă statistic, ea rămâne extrem de relevantă pentru persoana care o experimentează. Procesorul de sunet al fiicei mele, Sofia, s-a defectat la mai puțin de 4 luni de la activare, în timpul vacanței în Malta, spre surpriza și tulburarea noastră. Tot spre marea noastră surpriză, unitatea ne-a fost înlocuită imediat (în aceeași zi, duminică), fără comentarii și birocrație, deși ne aflam într-o țară străină și încă într-una foarte mică.

Ne-am putut continua vacanța, care avea să fie una extrem de reușită… (B.S.)


0 Comments

Spune ceva...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.