Pentru a sărbători Ziua Internațională a Implantului Cohlear pe 25 februarie 2020, asociațiile de utilizatori de IC reuniți în EURO-CIU (eurociu.eu) au dorit să-și facă vocea auzită, tare și clar: Vreau să aud. Mă poți auzi? Mesajul lor a fost comunicat prin intermediul a două videoclipuri care arată persoane complet integrate în viața școlară și profesională mulțumită implanturilor cohleare.

Primul videoclip, „Școala”, prezintă o fată de 10 ani, diagnosticată timpuriu, implantată cohlear bilateral simultan la vârsta de 9 luni și reabilitată ulterior. Fata aude și vorbește normal, se descurcă foarte bine la școală și nu are nevoie de profesori de sprijin.

Al doilea videoclip, „Omul de afaceri” prezintă un bărbat în vârstă de 40 de ani care suferea de pierdere auditivă progresivă. A fost supus unor operații de implant cohlear bilateral secvențiale și a putut continua să lucreze ca om de afaceri de succes.

Pentru a oferi adulților și copiilor cea mai bună funcționalitate auditivă posibilă, apelăm la screening-ul auditiv neonatal și adult, furnizarea promptă a aparatelor auditive sau a implanturilor cohleare acolo unde este nevoie și reabilitare specializată, care include terapia vorbirii. Timpul este un factor esențial.

Țările care se gândesc la viitor trebuie să investească în prevenirea și tratamentul pierderilor de auz, oferind acces rapid la cea mai bună tehnologie și la cea mai modernă reabilitare a auzului. Investiția economisește bani. Persoanele cu deficiențe de auz reabilitate corespunzător sunt de obicei capabile să lucreze și să contribuie la societate, în loc să fie o povară financiară pentru aceasta. La fiecare 1 € investit în tratarea pierderii de auz, sunt economisiți 10 € în costuri ulterioare pentru societate.


0 Comments

Spune ceva...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.