Firma de jucării American Girl a creat prima păpușă surdă. Joss Kendrick, un soi de „prim-păpușă” a anului 2020 în producția fabricii americane, poartă proteze auditive și urmărește, evident, să demonstreze că poți avea vise, aspirații și împliniri chiar și atunci când ești mai puțin favorizat biologic.

Joss nu este doar o simplă jucărie sub forma unei fete de 10 ani, surdă complet la urechea stângă și cu un rest de auz la cea dreaptă. Ea a fost creată în urma unor studii și discuții cu persoane care lucrează în domeniul pierderii de auz, cu profesori, sportivi și părinți.

Odată cu Joss fetele intră într-un adevărat univers, pentru că American Girl nu produce doar păpușa ci un set complet de accesorii legat de preocuparea și pasiunea cea mai mare a lui Joss: surfing-ul. În plus, ea are doi frați și un câine, locuiește și învață în Huntington Beach, California…

Există deja și două cărticele despre viața lui Joss precum și conținut video pe YouTube.

Puteți face cunoștință cu ea aici.

Foto (c) American Girl Inc.

Am studiat prezentările și materialele de reclamă. Pe lângă obișnuitele slogane din limba de lemn a corectitudinii politice despre incluziune, egalitate, abandonarea stereotipurilor și importanța „salarizării egale” (a bit of a far cry când vine vorba despre un copil de 10 ani), Joss pare o prezență plăcută și n-am putut găsi nimic dăunător sau nepotrivit vârstei copiilor care ar fi interesați de ea.

Din păcate AG nu este o firmă cunoscută în România și nu pare să aibă distribuitori aici, dar produsele pot fi comandate oricum de pe Amazon.

În plus, American Girl a încheiat un parteneriat cu Hearing Loss Association of America, una din organizațiile reprezentative ale persoanelor deficiente de auz din Statele Unite. Parteneriatul include donații, sponsorizări și bineînțeles o masivă campanie de conștientizare. Well done! Deși e neclar ce ar putea aduce o asemenea campanie nou într-o țară în care această deficiență, cea mai frecventă dintre toate deficiențele, este deja bine cunoscută și conștientizată, America fiind unul din producătorii de implanturi și proteze dar și gazda unor importante institute de cercetare și educație.

Categories: BLOG

0 Comments

Spune ceva...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.