Producătorul de implanturi auditive Cochlear și producătorul de proteze auditive GN Hearing sunt primele firme de profil ale căror produse sunt compatibile cu transmiterea directă (nemijlocită) de la dispozitivele dotate cu s.o. Android către dispozitivele auditive prin utilizarea tehnologiei Bluetooth Low Energy.

Streaming-ul se poate face de la telefoane dotate cu Android către procesoarele de sunet ale implanturilor Nucleus7 sau către protezele auditive cu amplificare ReSound LiNX Quattro. Primele telefoane compatibile sunt Google Pixel 3, Pixel 3 XL, Pixel 3a și Pixel 3a XL.

Tehnologia este accesibilă printr-un update la Android 10 pentru telefoane, respectiv o actualizare de software de firmă pentru dispozitivele receptoare.

Utilizatorii se vor putea astfel bucura de muzică sau vor putea avea convorbiri telefonice fără a mai avea nevoie de accesorii intermediare. În plus, protocolul Bluetooth Low Energy micșorează drastic consumul de energie, care anterior era o problemă.

Cochlear și GN Hearing au format parteneriatul „Smart Hearing Alliance” cu scopul dezvoltării de soluții bimodale pentru conectarea implanturilor cohleare Nucleus, implanturilor cu conducție osoasă Baha, a protezelor auditive ReSound și a accesoriilor fără fir ale acestor dispozitive.

Mai multe informații la www.cochlear.com/compatibility și www.resound.com/compatibility.

Categories: BLOG

0 Comments

Spune ceva...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.