Sophie Reichle și Eva-Maria Rehdes, 8 ani din Andechs, Germania

Producătorul austriac MED-EL a organizat un concurs destinat copiilor între 6 și 12 ani, pe care i-a invitat să propună soluții care să ușureze viața persoanelor cu implant cohlear. Peste 340 de propuneri au sosit din 19 țări ale lumii, iar câștigătorii au fost invitați la sediul MED-EL în Innsbruck, Austria, în iunie 2019.

Iată pe câțiva dintre micii întreprinzători:

Betty Seabrook, 8 ani, din Lymm, Marea Britanie
Ideea ingenioasă a lui Betty a fost aceea de a crea o cască specială destinată purtării implantului cohlear în timpul mersului pe bicicletă. „Betty’s Brilliant Bike Helmet” a fost inspirată de tatăl copilei, Tom, purtător de IC, care nu își poate purta casca obișnuită fără a-și da jos procesorul de sunet.

Fernando Linares Tavárez, 8 ani, din Valladolid, Spania
Fernando iubește sportul și oceanul, așa încât invenția lui a fost inspirată de dorința de a avea un implant complet imergibil fără griji pentru defecțiuni provocate de umezeală. El a dedicat premiul părinților și medicilor care l-au ajutat să audă.

Sophie Reichle și Eva-Maria Rehdes, 8 ani, din Andechs, Germania
Sophie și Eva-Maria sunt colege de clasă și prietene și totodată o dovadă că mințile luminate gândesc la fel. Fetele au creat un pat special unde celulele ciliate din cohlee sunt restaurate cu ajutorul unui laser în timpul somnului. „Am învățat că celulele ciliate care nu mai funcționează sunt una din cauzele pentru care unii oameni nu pot auzi. Am creat o cutie cu un laser care ar putea repara aceste celule. Am tras concluzia că cea mai simplă și eficientă metodă de a folosi laserul are fi peste noapte. Așa încât un pat a părut cea mai practică soluție.”

Vizitați ideas4ears.org pentru mai multe detalii despre micii inventatori.

Categories: BLOG

0 Comments

Spune ceva...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.