În ultimele luni ne-au contactat cu o falcă în cer și una în pământ mai multe persoane care ne întreabă de ce ANAF le-a trimis adrese de verificare în care îi anunță că au redirecționat către Darul Sunetului cei 2% din impozitul pe anul precedent. Ceea ce ei nu făcuseră, evident!

După momentul de mirare (inițial) și de stupoare (la repetarea apelurilor) ne-am adresat ANAF cu următoarea petiție (sau lăcrămație, mai corect):

Bucuresti, 8 septembrie 2018

DOMNULE DIRECTOR,

Subcrisa ASOCIAȚIA PERSOANELOR CU DEFICIENTE DE AUZ DARUL SUNETULUI, cu sediul in Str. Vasile Conta nr. 6, sector 2, CUI 29534732,

reprezentata prin Presedinte, Bogdan Ioan Stanciu,

Va aducem la cunostinta urmatoarele:

In ultimele 2 luni am fost contactati de mai multe persoane necunoscute noua, care au relatat primirea din partea ANAF a unor adrese de verificare cu privire la pretinsa redirectionare a celor 2% din impozitul anual platit de persoanele fizice catre Asociatia noastra.

Aceste persoane ne-au contactat pentru a incerca o clarificare a situatiei, deoarece NU au facut in fapt aceasta redirectionare.

Precizam ca in aceste adrese este inscrisa denumirea noastra corecta, dar un CUI eronat.

Precizam ca nu cunoastem aceste persoane si nu am depus in numele nimanui Cereri 230 (Cerere privind destinaţia sumei reprezentând până la 2% din impozitul anual pe veniturile din salarii şi din pensii) in anul fiscal 2018.

Nu am identificat primirea in cont a unor sume care sa corespunda acestor redirectionari suspecte.

Va rugam sa dispuneti efectuarea de verificari pentru a identifica daca este vorba despre erori de redactare a adreselor remise contribuabililor sau de posibile fraude fiscale in care un alt agent economic a folosit numele nostru.

Precizam ca aceasta stare de lucruri ne aduce prejudicii de ordin moral.

In asteptarea raspunsului dvs., cu deosebita consideratie,

Cel mai probabil autorii fraudei (dacă e o fraudă și nu o greșeală de redactare) au avut acces la o bază de date a ANAF, au depus masiv fișe 230 (pentru cei 2%) în care au trecut numele nostru pentru impresie dar contul lor pentru… colecție, știind că virarea sumelor din 2% se face după CUI și cont, fără a se verifica și corespondența de nume între cont și fișa de transfer.

Vom reveni cu răspunsul ANAF.


0 Comments

Spune ceva...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.