Claudiu Miu, despre care am mai scris acum câțiva ani, ne invită din nou să luăm parte împreună cu copiii la programul Escalada, terapie pentru dizabilitate pentru a experimenta Beneficiile escaladei pentru copiii cu deficiențe de auz:

Din cauza dificultăților de exprimare, copiii cu deficiențe de auz sunt predispuși la frustrare, comportamente de răzvrătire, episoade de furie. La antrenamentele de escaladă, noi am încercat să le canalizăm energia în ceva pozitiv și să îi ajutăm să-și crească așteptările de la ei înșiși și lumea din jur ieșind puțin din zona lor de confort.

Prezența unei deficiențe afectează modul în care o persoană se vede pe sine datorită limitărilor pe care le impune în desfășurarea anumitor activități. Sunt și alte variabile care conduc la o imagine de sine neadecvată în cazul copiilor cu deficiență: lipsa suportului familiei, supraprotecția adulților, respingerea celorlalți, trăirea deficienței în plan mental, lipsa unor activități extracurriculare care să le pună în valoare aptitudinile și lipsa oportunităților de interacțiune cu mediul.

În chestionarul realizat în cadrul programului Escalada, terapie pentru dizabilitate, copiii ne-au spus că nu știau că se pot cățăra; ei au devenit mai conștienți de propriile capacități după reușitele obținute în sala de escaladă, cu fiecare top atins, cu fiecare problemă rezolvată.

Vă invităm, deci, la sala de escaladă! Pe Claudiu Miu îl puteți contacta aici.

Categories: BLOG

0 Comments

Spune ceva...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.